Jesenja putovanja – Budimpešta – Pečuh

4 dana / 2 noćenja
TERMINI PUTOVANJA
POLAZAK 22.11.2024
POVRATAK 25.11.2024
PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN. PETAK 22.11.2024, SARAJEVO – TUZLA – BUDIMPEŠTA

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 23:00 sati, Zenice BP Almy u 00:00, Doboja BP Gasprom u 01:30, a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 03:00 sati. Putovanje prema G.P.Orašje uz usputno stajanje radi ulaska putnika. Noćna vožnja preko Hrvatske sa pauzama po potrebi grupe.

2. DAN. SUBOTA 23.11.2024, BUDIMPEŠTA – KRSTARENJE DUNAVOM

Jutarnja vožnja preko Mohača, Dunaujvarosi i Erda sa povremenim pauzama. Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Odlazak u shopping centar “Arena Plaza” (www.arenaplaza.hu). Slobodno vrijeme za shopping, odmor i razmjenu novaca. Sastanak u dogovoreno vrijeme i odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima nudimo fakultativni odlazak na vožnju brodicom po Dunavu. Cijena uključuje: Prevoz autobusom do pristaništa, vožnju brodom u trajanju od sat vremena uz asistenciju lokalnog vodiča. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

3. DAN. NEDJELJA 24.11.2024, BUDIMPEŠTA – ČARDA

Doručak. U 10:00 sati je na programu fakultativni izlet „Panoramski obilazak grada“: Trg heroja, Parlament Budim, Katedrala Matijas, Ribarska kula, Citadela (fakultativno). Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak u „Čardu“, tradicionalni mađarski restoran gdje ćemo provesti nezaboravne trenutke uz cigansku muziku i folklorni program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN. PONEDJELJAK 25.11.2024, BUDIMPEŠTA – PEČUH – TUZLA

Nakon doručka i odjave iz hotela, planirani polazak za BiH je u 10:00 časova gdje ćemo se zajednički uputiti ka autobusu odakle je planirano dvosatno putovanje do turističkog bisera juga Mađarske, grada Pečuha. Planirani dolazak u Pečuh je oko 12:30 časova. Mnogima od nas je prva asocijacija na ovaj grad fabrika keramike ‘Szolnok’, ali i jedinstvena arhitektonska zdanja koja datiraju još iz vremena kada su Osmanlije vladale ovim krajevima. Tokom šetnje Kirali ulicom divićemo se i mnogim baroknim zdanjima ovog grada, a posebno Gazi Kasim Pašinoj džamiji koja će nas dočekati na Sečenji trgu zajedno sa velikanom mađarske istorije Janošem Hunjadijem (kod nas poznatiji kao Sibinjanin Janko). Grad Pečuh je u poslednje dvije decenije ponio epitet Evropski grad kulture i Grad mira (UNESCO nagrada) zbog svog duha i različitosti nacionalnih manjina koje tu žive. Po završetku zajedničke šetnje Pečuhom slijedi slobodno vrijeme za ručak, shoping i razgledanje grada. U poslijepodnevnim satima planiran je polazak prema Tuzli, uz dolazak na odredište u kasnim večernjim satima. KRAJ USLUGE.

CIJENA

Cijena aranžmana za rezervacije do 15.10.2024 239,00 KM
Redovna cijena 269,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:
• Prevoz autobusima visoke turističke klase;
• Smještaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u centru Budimpešte;
• Posjete prema programu;
• Usluge vodiča tokom putovanja;
• Naša organizacija;
• PDV.

U cijenu aranžmana nije uračunato:
FAKULTATIVNI IZLETI
• Panoramski obilazak grada 15 EUR
• Vožnja brodicom po Dunavu 20 EUR
• Izlet u restoran Čarda sa uračunatom večerom, muzikom i folklornim programom 50 EUR
Napomena: Za  realizaciju  fakultativnih  izleta  potrebno  je  minimalno  25  prijavljenih  putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođenja izleta.
OSTALE DOPLATE
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe do 60 godina 8 KM
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe preko 60 godina 16 KM
• Doplata za jednokrevetu sobu 100 KM
• Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80 KM
• City taksa za 2 noćenja 8 KM

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

PLAĆANJE ARANŽMANA: Placanje aranžmana je moguće izvršiti gotovinski u agenciji iii žiralno na neki od računa agencije. Plaćanje na rate je moguće do polaska na putovanje. Nudimo mogućnost plaćanja putem kartica NLB iii Unicredit banke do 12 mjesečnih rata uz proviziju od 5%.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Za ulazak u R.Tursku bosanski pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Transturist Tuzla.

Pretplatite se za više informacija

Pretplatite se na našu stranicu za više ekskluzivnih informacija o “first minute” ponudama i ostalim novostima o putovanjima i aranžmanima koje nudimo.






    Posjetite nas na društvenim mrežama