Jesenja putovanja – Prag – Beč

2 NOĆENJA U PRAGU, IZLET U BEČ
HOTEL TOP HOTEL 4*
TERMINI PUTOVANJA
POLAZAK 22.11.2024
POVRATAK 25.11.2024

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN. PETAK 22.11.2024, Sarajevo – Tuzla – Županja – Osijek – Bratislava

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00 sati, Zenice BP Almy u 18:00, Doboja BP Gasprom u 19:30, a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sati. Putovanje prema graničnom prijelazu Orašje/Županja sa usputnim stajanjem radi ulaska putnika. Nakon prelaska granice slijedi noćna vožnja preko Osijeka, Mohača Gyora i Bratislave sa pauzama prema želji putnika.

2. DAN. SUBOTA 23.11.2024, PRAG

Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Kratka šetnja centrom grada, posjeta Vaclavskom trgu i Musteku. Slobodno vrijeme za šetnju centrom grada i odmor u nekom od mnogobrojnih restorana. Odlazak u hotel u 14:00 sati. Podjela soba. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo odlazak do centra grada javnim prevozom. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3. DAN. NEDJELJA 24.11.2024 PRAG

Doručak. Oko 10:00 sati polazimo u razgledanje Praga sa vodičem. Odlazak autobusom do Hradcana, a zatim pješice u pratnji vodiča obilazimo Hradcane, Katedralu Sv. Vita, Karlov most, Starometske namesti, Karlove namesti, i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. Nakon obilaska predlažemo odlazak na krstarenje Vltavom (fakultativno). Nakon krstarenja slijedi slobodno vrijeme za šetnju i shopping u centru grada. Povratak u hotel javnim prevozom (individualno). U večernjim satima predlažemo odlazak u jednu od Praških pivnica (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN. PONEDJELJAK 25.11.2024, PRAG-BEČ-BiH

Doručak. Odjava iz hotela. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Beč. Vožnja u trajanju cca 4 sata do Austrijske prijestolnice. Panoramski obilazak grada (Bečki ring, Opera, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Schewedenplatz). Obilazak centra grada i pješačke zone: palata Hofburg, Muzejska četvrt i Stephanspaltz. Slobodno vrijeme za kafu i kraći predah. Sastanak na dogovorenom mjestu i polazak za BiH. Vožnja preko Mađarske i Hrvatske sa pauzama po potrebi grupe.

 

CIJENA

Cijena aranžmana za rezervacije do 01.11.2024 269,00 KM
Redovna cijena 299,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:
• Prevoz autobusima visoke turističke klase;
• Smještaj u hotelu Top 4* u Pragu na bazi 2 noćenja sa doručkom (https://www.tophotel.cz/cs/);
• Pratilac grupe
• Posjete prema programu;
• Usluge vodiča tokom putovanja;
• Naša organizacija;
• PDV.

U cijenu aranžmana nije uračunato:
FAKULTATIVNI IZLETI
• Obilazak Praga u pratnji vodiča 20 EUR
• Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu bez ručka na brodu 25 EUR
• Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu sa ručkom na brodu 35 EUR
Napomena: Za  realizaciju  fakultativnih  izleta  potrebno  je  minimalno  25  prijavljenih  putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođenja izleta.

OSTALE DOPLATE
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe do 60 godina 10 KM
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe preko 60 godina 20 KM
• Doplata za jednokrevetu sobu 100 KM
• Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM
• Popust za djecu do 12 godina starosti uz pratnju dvije osobe 50 KM

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

PLAĆANJE ARANŽMANA: Plaćanje aranžmana je moguće izvršiti gotovinski u agenciji iii žiralno na neki od računa agencije. Plaćanje na rate je moguće do polaska na putovanje. Nudimo mogućnost plaćanja putem kartica NLB iii Unicredit banke do 12 mjesečnih rata uz proviziju od 5%.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Transturist Tuzla.

 

Pretplatite se za više informacija

Pretplatite se na našu stranicu za više ekskluzivnih informacija o “first minute” ponudama i ostalim novostima o putovanjima i aranžmanima koje nudimo.






    Posjetite nas na društvenim mrežama