Jesenja putovanja – Milano

SA POSJETAMA LUGANU, JEZERU COMO, GENOVI i OUTLETU SERRAVALE

TERMIN PUTOVANJA
POLAZAK 22.11.2024
POVRATAK 26.11.2024

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN. PETAK 22.11.2024, Sarajevo – Tuzla – Županja – Ljubljana

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00, Zenice BP Almy u 18:00, Doboja BP Gasprom u 19:30, a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00. Putovanje prema graničnom prijelazu Orašje/Županja sa usputnim stajanjem radi ulaska putnika. Nakon prelaska granice slijedi noćna vožnja preko Zagreba, Ljubljane i Trsta sa pauzama prema želji putnika.

2. DAN. SUBOTA 23.11.2024, MILANO

Dolazak u Milano planiramo u prijepodnevnim satima. Milano je prijestonica Lombardije i najveći industrijski grad ltalije. Kao najveći modni centar privlačan je za kupovinu gdje se mogu naći radnje poput Armani, Versace, Prada, Gucci, DG i brojni drugi svjetski poznati dizajneri. Uživajte u prelijepim trgovima, živopisnim restoranima i prelijepim radnjama visoke mode. Po dolasku slijedi obilazak grada i upoznavanje sa znamenitostima Milana: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska odlazimo u hotel. Podjela soba. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN. NEDJELJA 24.11.2024 MILANO – GENOVA – OUTLETCENTAR SERRAVALE

Doručak. U 10:00 planiramo fakultativni izlet za Genovu. Genova je šesti po veličini grad ltalije i glavni grad oblasti Ligurija. Također je najveća luka ltalije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Svetog Lorenca, stari svjetionik La Lanterna koji još uvijek radi iako je najstariji na svijetu, kuća Kristofer Kolumba. Nakon obilaska slobodno vrijeme u gradu. Polazak iz Genove u poslijepodnevnim satima te odlazak do jednog od najboljih ltalijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN. PONEDJELJAK 25.11.2024, MILANO – COMO – LUGANO – BIH

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi fakultativni izlet na jezero Como i Lugano. Putovanje u trajanju od sat vremena do Lugana, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park. Nastavak putovanja prema Comu. Oaza mira i tišine na jezeru Como, najdubljem u Europi, najpoznatije je po svojoj promenadi, mnogobrojnim kafeima, kao i slikovitoj srednjovjekovnoj četvrti. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Polazak za BiH u poslijepodnevnim satima. Putovanje prema BiH preko Venecije, Ljubljane i Zagreba.

5. DAN. PONEDJELJAK 26.11.2024, BiH

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

 

CIJENA

Cijena aranžmana za rezervacije do 01.11.2024. 339,00 KM
Redovna cijena 379,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:
• Prevoz autobusima visoke turističke klase;
• Smještaj u hotelu Studios 4* u Milanu na bazi 2 noćenja sa doručkom;
• Pratilac grupe;
• Posjete prema programu;
• Usluge vodiča tokom putovanja;
• Naša organizacija;
• PDV.

U cijenu aranžmana nije uračunato:
FAKULTATIVNI IZLETI
• Izlet Lugo i jezero Como 20 EUR
• Izlet Genova i outlet Serravale (30 EUR) 30 EUR
Napomena: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene termina izvođenja izleta.

OSTALE DOPLATE
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe do 60 godina 10 KM
• Obavezna polica putničkog zdravstvenog osiguranja za osobe preko 60 godina 20 KM
• Doplata za jednokrevetnu sobu 150 KM
• Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100 KM
• Popust za djecu do 12 godina starosti uz pratnju dvije osobe 50 KM

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dođe do otkazivanja putovanja dužni smo obavijestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

PLAĆANJE ARANZMANA: Plaćanje aranžmana je moguće izvršiti gotovinski u agenciji ili žiralno na neki od računa agencije. Plaćanje na rate je moguće do polaska na putovanje. Nudimo mogućnost plaćanja putem kartica NLB iii Unicredit banke do 12 mjesečnih rata uz proviziju od 5%.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su dužni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Transturist Tuzla.

Pretplatite se za više informacija

Pretplatite se na našu stranicu za više ekskluzivnih informacija o “first minute” ponudama i ostalim novostima o putovanjima i aranžmanima koje nudimo.






    Posjetite nas na društvenim mrežama